Κατάληψη-ΑΠΕΡΓΙΑ. Ομοσπ.Εργαζομένων ΙΚΑ: Δεν θα ανεχθούμε καμία απόλυση συναδέλφων μας της 9Κ-ΑΣΕΠ. Βίντεο Υποστήριξης Βουλευτών (6 Κόμματα, 4 Τροπολογίες, 23 Ομιλίες στο Κοινοβούλιο) και Ντοκουμέντα ΑΛΗΘΕΙΑΣ για ΑΣΕΠ-9Κ-ΙΚΑ, παρακάτω -> ->

ΑΔΙΚΩΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ, ΔΙΚΑΙΩΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ…--- Της Ηλιάνας Βασιλειάδου, απολυμένης του ΙΚΑ.

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος απολύονται υπάλληλοι που προσελήφθησαν με διαφανή και νόμιμο τρόπο, βάσει της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 9κ/2008. Η διοίκηση του ΙΚΑ προχώρησε σε απολύσεις 331 εργαζομένων, υλοποιώντας απόφαση διοικητικού δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά τους από την Αγροτική τράπεζα στο ΙΚΑ. Η μη πρόσληψη των υπολοίπων επιτυχόντων για την ΑΤΕ bank ήταν ένας από τους όρους του διοικητή της τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά της ΑΤΕ bank και μια προσπάθεια του κράτους να μειώσει το κόστος του ιδιωτικού τομέα.
Η Κυβέρνηση, καθώς και η διοίκηση του ΙΚΑ καθησύχαζε τους υπαλλήλους ότι δε θα απολυθούν,ώσπου ενημερώθηκαν για την απόλυσή τους μέσω email (Πρωτότυπο και αυτό!) και για την πρόσληψη των επιτυχόντων της 8κ/2008 μέσω των ΜΜΕ και του τύπου. Η συγκεκριμένη στάση της Κυβέρνησης επέφερε την ανθρωποφαγία μεταξύ των επιτυχόντων των δύο προκηρύξεων 8κ/2008 και 9κ/2008 για την κάλυψη των θέσεων, ενώ το Ίδρυμα είναι υποστελεχωμένο, υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις για τους επιτυχόντες και των δύο προκηρύξεων για τις οποίες υπάρχουν κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2013.
Στο Κιλκίς η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αφορά 4 υπαλλήλους, ανάμεσά τους και εμένα. Και ερωτώ:
Eυθύνομαι για τη διαδικασία της μεταφοράς μου στο ΙΚΑ από την Αγροτική Τράπεζα; Toποθετήθηκα με τροπολογία η οποία υπερψηφίστηκε στη Βουλή το 2011 από 233 βουλευτές.
Προσλήφθηκα με παράνομο τρόπο, πλαστά πιστοποιητικά – βιογραφικά; Με έκρινε το ΑΣΕΠ, το οποίο θέλουν κάποιοι να απαξιώσουν.
Απολύθηκα γιατί έπεσα σε κάποιο παράπτωμα, δεν ανταποκρίθηκα στα καθήκοντά μου, δεν είχα τα τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα; Νομίζω ότι δεν ισχύουν αυτά, όπως το διαβεβαιώνουν για όλους τους συναδέρφους  Διευθυντές και προϊστάμενοί τους.
Απολύθηκα γιατί τους περίσσευα; Μα είναι γνωστό ότι το Ίδρυμα έχει ήδη μειωμένο προσωπικό, γεγονός που αντανακλάται στην τεράστια καθυστέρηση απονομής συντάξεων, πληρωμών παροχών, προγραμματισμού επιτροπών αναπηρίας που ξεπερνά το χρόνο κλπ. Μπορούν να συγχωνεύουν τα υποκαταστήματα, τους ασφαλισμένους όμως ΟΧΙ.
Γιατί διασπούν τους εργαζομένους σε 8κ και 9κ; Πού θέλουν να μας οδηγήσουν; Το Δικαίωμα στην εργασία είναι καθολικό.
Eίμαστε μια ακόμη θυσία στο βωμό των αριθμών; Για πόσο ακόμη θα μας αντιμετωπίζουν σαν αριθμούς; Προσφέραμε τις υπηρεσίες μας σε νευραλγικές θέσεις του Ιδρύματος, όπως κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, απονομές συντάξεων, έσοδα, μητρώο, παροχές με τον καλύτερο τρόπο και τώρα μας πετούν στο δρόμο χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης και ταμείου ανεργίας.
Ζητώ τη συμπαράσταση φορέων και βουλευτών του Ν. Κιλκίς. Απαιτώ από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, του Υπουργείου Οικονομικών και της Διοίκησης του ΙΚΑ να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους και να λύσουν το πρόβλημα που μας βασανίζει από το 2008.
Η απολυμένη της 9κ/2008
Βασιλειάδου Ηλιάνα

Υ.Γ.: Ευχαριστώ τους συναδέρφους για την υποστήριξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου